Dag 23 Ruitelán > Fonfria 22km

Hallo allemaal ???

Vandaag een hele zware klim, van 630m naar 1330m, over rotsige paden, modder en soms hééél stijl omhoog! In  La faba na 4,5km en op 900m drinken we een lekkere fruitsap met gember appelsien en mint..  Er is daar een Belgisch meisje die helpt en lekkere pannenkoeken bakt… En of dat smaakt?  ?

Even rust en hup  naar  La Laguna op 1200m zo’n 2,7km verder. De uitzichten hier zijn ongelooflijk … Bloemen, de hele vallei, echt een droom.  Nog 2, 8km en ik ben in  O Cebreiro op 1330m, onderweg lopen de koeien me bijna ondersteboven .  Met honden begeleid zoals de schapen, maar als ze schrikken zijn ze de kluts toch ook wel even kwijt!

Het dorpje zelf is prachtig , oud , gezellig , een kleine kerk maar zo mooi ?⛪️                                                                                                                                   We nemen hier een lunch, en ik besluit om nog verder te stappen.      Eerst tot in Hospital de la Condesa nog 7km verder, maar daar was al geen plaats meer om te verblijven.    Dus verder naar Alto do Poio 2km op 1337m , ook niks meer …. Ik stap nog  3km  tot in Fonfria en ook daar blijkt alles bezet.???

Omer besluit dan om direct naar beneden te rijden en in Triacastela overnachting te zoeken.  En morgenvroeg , mij dan terug te brengen waar ik gestopt ben. Ja dat moet just zijn hé, ik wil wel de ganse weg stappen.!  Dus wij  weg en vrij vlug vinden we wat we willen.

Ik wil de auto wassen , want die ziet er niet uit en Omer gaat trainen.                                                           Dan een heel goede douche en RUST!

In het dorp is een goed restaurant en daar gaan we eten, wie treffen we daar?   Taylor en Jhon, onze Amerikaanse vrienden en ook een koppel uit New Zealand van Arrowtown het mooiste plaatsje in zuid-eiland. Yes Jane en Collin we miss you here! Dat was weer een babbelavond. ?

Dan mijn blog bijwerken , en dat lukt al voor de tekst maar nog steeds niet voor de foto’s  ??? ik werk het bij zo vlug als het kan!                                                                                                                                         Nu bed in, en ?????????? Omer die ronkt al !…

Veel liefs, en dikke knuffels aan allemaal,

Omer en Vicky.

 

 

3 gedachten over “Dag 23 Ruitelán > Fonfria 22km”

  1. Hallo Vicky en Omer,
    De groeten van de bende van Het Moleken. Goe bezig, wat een karaktervrouw, en ne goeie begeleider. Maar dat ge zover van huis moet zijn om het klaar te krijgen dat den Omer de soep uitschept. Waarvoor een Pelgrimstocht allemaal niet goed is. Bedankt voor de foto’s, ze gaan mee in het mappeke. Groetjes.

  2. Omer en Vicky,
    Bewust Omer eens van voren gezet, want hij verdient zeker onze bewondering en inzet!! Vraag: is het dorpje O Cebreiro terug bewoond? ten tijde dat wij onze pelgrimstocht fietsen ( 24 jaar terug) was het plaatsje helemaal verlaten en sliepen de koeien in de kerk. Het is wel begrijpelijk dat in die streek de beschaving nog een beetje is blijven steken. De ontmoeting met andere pelgrims onderweg is wel een bijzondere belevenis,hé. Houw jullie sterk en vandaag moedig verder.
    Wij supporteren heel erg.
    Kamiel en Marina.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *