Dag18 Villadangos del Páramo > San Justo de la Vega 24km

Hallo ?

Heel goed geslapen , direct ontbijt en hup…. Op weg naar de volgende pueblo …San Martin del Camino.                                                           Omer wacht daar , ik wil nog een stempel van dit dorp.  We gaan een koffie drinken en een echte Spaanse met een zwart Amerikaanse afkomst bedient ons al zingend en swingend , nog een beetje in de moed van vannacht. Héél grappig, we lachen allemaal, ??bovendien hadden ze haar stempel gestolen ?

Ik stap verder richting Hopital de Orbigo, wat een mooie streek, Kamiel ik denk aan jou en geniet ervan. Als je het dorp binnenkomt, sta je versteld ?? ongelooflijk , net of je komt in een film terecht. De prachtig gerestaureerde brug, en toevallig zijn daar vandaag de fiesta’s ivm de middeleeuwen. Omer is er niet bij…We besluiten om na mijn etappe terug te keren om het feest mee te beleven en de mooie oude stad te verkennen.

Na 12km komt Omer me tegen gelopen, hij had er zin in vandaag!       We stappen samen verder , in de volgende Albergue in Villares de Orbigo drinken we iets, het is ondertussen al warm ?  De kikkers kwaken er op los, de bloemen lachen ons toe en de vogels vliegen fluitend met ons mee ! Wat wil je nog meer?

Na 3km komen we in Santibáñez de Valdeiglesias daar nemen we onze lunch. Even rusten en een biertje drinken. ?

Verder omhoog en omlaag , met dikke stenen , echte pelgrimswegen.    Hier ontmoeten we een soort weldoener, je kan er rusten, je krijgt er drinken, fruit, al wat je wensen kan en dit tegen vrijwillige donatie.     En wat zit daar in een doos, veilig in een warme hoek? Moeder kat met 5 kleintjes, man zo schattig ?  We komen aan het kruis met ongelooflijke vergezichten… tot in Astorga kan je zien.                               Ik stap nog verder tot San Justo de la Vega.

Tijd voor te douchen , drinken en naar de fiesta’s te rijden .   Het is de moeite maar héél druk! We keren terug naar onze Albergue en genieten nog van onze avond.

Slaapwel ????

Veel groetjes aan iedereen en dikke knuffels,

Omer en Vicky.

 

4 gedachten over “Dag18 Villadangos del Páramo > San Justo de la Vega 24km”

  1. Hay Vicky en Omer ?
    Ja, dat is zeker schattig, kleine poesjes ?
    Weer een afwisselende dag achter de rug.
    Fijne momenten, doe zo verder.

    Groetjes van ons allen hier.
    ???

  2. Hallo Vicky en Omer,

    Astorga is zeker de moeite waard om even te verpozen, Wij hebben daar geslapen tijdens onze wielerpelgrimtocht, nu 24 jaar terug. Aan de foto’s te zien is mooi en warm weder!! Half Europa
    heeft te kampen met wateroverlast, bij ons vooral Limburg en de Kempen, maar niet met grote problemen. Dag na dag dichter bij het einddoel: Compostela!! Het lukt zeker,
    Marina en Kamiel.

  3. Hallo vicky en Omer dat wou lukken dat jullie er juist waren met die feesten. Dan heb je dat ook weeral eens meegemaakt, zal zeker wel leuk geweest.Weer een ervaring rijker dat maakt de tocht ook weer wat leuker. allee doe zo verder en tot morgen Dikke knuffel xxxjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *